Detall de l'activitat

Maig
8
2020
Curs d'Actualització de Tècniques d'Imatge en el Diagnòstic i Tractament del Dolor de Raquis
Curs
Societat Catalana de Dolor, Fundació Institut Interuniversitari - InterAc Salut
Divendres, 8 de maig de 2020
Les causes més comuns de dolor de raquis són les espondilolistesis, les estenosis de canal lumbar, els prolapses i les hèrnies discals, les síndromes postlaminectomia i l'escoliosis de l'adult. En moltes ocasions, al dolor lumbociàtic nociceptiu s'afegeixen components de dolor neuropàtic per alteració radicular.
En el dolor lumbar, moltes vegades, els símptomes, la patologia, les exploracions radiològiques i altres proves complementàries no es correlacionen fàcilment.
La patologia més prevalent a les Unitats de Dolor és la del raquis, sobretot a nivell lumbar. Pel diagnòstic de la patologia del raquis són fonamentals les tècniques d'imatge, específicament, la Radiologia Convencional, la Tomografia Computeritzada (TC) i la Ressonància Magnètica (RM).
Aquestes tècniques d'imatge constitueixen una eina imprescindible per ajudar al diagnòstic de les diferents patologies que són derivades a les Unitats de Dolor, per part de totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques, i també per facilitar la realització de les diferents tècniques intervencionistes que s'utilitzen en el tractament de la patologia del raquis.
El Curs d'actualització en Tècniques d'Imatge en el diagnòstic i tractament del dolor del raquis té com a objectiu donar als participants la formació, teòrica i pràctica, en les tècniques d'imatge que actualment s'utilitzen pel diagnòstic i tractament del dolor d'origen en el raquis cervical, toràcic o lumbar.
Aquest curs, promogut per la Societat Catalana de Dolor i gestionat per la Fundació InterAc Salut, ha estat reconegut amb 3 crèdits ECTS per la Universitat de Girona -UdG, la Universitat de Lleida -UdL, la Universitat Rovira i Virgili -URV, la Universitat Autònoma de Barcelona -UAB, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya -UVic-UCC i la Universitat Internacional de Catalunya -UIC.
08-05-2020 | 09:00 - 20:00 | Universitat Pompeu Fabra